вівторок, 04 вересня 2007 17:35

Генпрокуратура заарештувала голову Дніпровської РДА у Києві

Сьогодні близько 12.00 був затриманий голова Дніпровської районної державної адміністрації Києва Олександр Сотников.

Як розповіла прес-секретар Сотникова Людмила Олейник, під час робочої наради із заступниками до залу засідань Дніпровської РДА увійшли 5 чоловіків у цивільному одязі, які представилися слідчими Генеральної прокуратури. Вони зажадали, щоб Сотников припинив вести нараду і пройшов з ними в свій робочий кабінет для проведення слідчих дій.

За словами Олейник, в кабінеті ці люди знаходилися разом із Сотниковим близько трьох годин. Увесь цей час біля дверей кабінету стояли два озброєних автоматами охоронці, які прийшли разом з представниками Генпрокуратури. За словами прес-секретаря, невідомо, що відбувалося в кабінеті, оскільки туди нікого не пускали. Мобільний телефон Сотникова був відключений.

Близько 15.00 слідчі відвезли Сотникова на його квартиру, зараз там проводиться обшук. Разом з головою Дніпровської райадміністрації знаходиться його адвокат.

За словами Олейник, поки що невідомо, які звинувачення інкримінують Сотникову. Але найімовірніше, зазначила вона, що затримання є неприємним інцидентом, пов`язаним з подіями двотижневої давності, коли було затримано двох чиновників Дніпровської РДА, звинувачених у хабарництві.

26 липня працівниками правоохоронних органів за отримання понад 500 тис. грн. хабара було затримано двох чиновників Дніпровської в місті Києві районної державної адміністрації - заступника голови райдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства Миколу Краснощока і в.о. заступника з питань містобудування, архітектура і землекористування Ігоря Козирєва. На сьогодні Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу стосовно цих осіб за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Досудове слідство в цій кримінальній справі проводиться прокуратурою м. Києва, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура заарештувала голову Дніпровської РДА у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути