пʼятниця, 10 травня 2024 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал Павлюк попередив про критичну фазу війни у найближчі два місяці

Генерал Павлюк попередив про критичну фазу війни у найближчі два місяці
Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк. Фото: Getty Images

Критична фаза війни настане у найближчі два місяці.

Але якщо Україна отримає достатньо зброї, то ситуація може обернутися проти росіян. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю британському виданню The Economist.

Оскільки американська допомога тільки почала надходити на лінію фронту, то російські генерали кидають "всю боєздатну техніку, яка у них є, щоб перевірити виснажені українські війська, які не мають достатнього постачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія захопила чотири прикордонні селища на Харківщині - журналіст

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця-двох, ситуація може обернутися проти них", - пояснив Павлюк.

За його словами, Україні терміново потрібна посилена протиповітряна оборона, і очікуване передання винищувачів F-16 на початку червня дасть "значний психологічний поштовх".

Водночас, зауважує ЗМІ, залишається невизначеним, чи отримає Україна нові версії цих винищувачів, необхідні для протистояння російським бомбардувальникам: ті залишаються на відстані поза зоною дії української ППО, скидаючи на передові позиції Сил оборони керовані авіабомби (близько 130 на добу).

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі "тривають бої різної інтенсивності", ЗСУ утримують позиції, розповіли у міністерстві.

До цього глава Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив посилення обстрілів Вовчанська та роботу російських ДРГ. Проте, за його словами, угрупування противника не становить загрози для Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Павлюк попередив про критичну фазу війни у найближчі два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути