понеділок, 22 лютого 2010 09:35

Франція висловила готовність визнати незалежність Палестини

Франція висловила готовність визнати незалежність Палестини

Французька влада може визнати незалежність палестинської держави навіть до визначення майбутніх кордонів країни. З відповідною заявою виступив міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер. Він також підкреслив, що французькі спецслужби в даний час вже проводять підготовку палестинських поліцейських. Крім того, зазначив Кушнер, на Західному березі річки Йордан створюються нові підприємства. Таким чином, на думку голови французького МЗС, "цілком логічним" стане визнання палестинської держави ще до встановлення її кордонів, передає Deutsche Welle з посиланням на німецькі ЗМІ.

Ізраїльська влада, у свою чергу, вже висловилися з різкою критикою на адресу подібних заяв, пославшись на неприпустимість "нав"язування" думок іноземними державами.

15 лютого ц.р. міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що мирні переговори з Палестиною у разі їх відновлення приречені на провал, звинувативши палестинський уряд в організації міжнародної кампанії з метою обмовити Ізраїль. Проте до цього прем"єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомляв, що Ізраїль відкритий для переговорів з Палестиною і готовий вести діалог, якщо не буде жодних попередніх умов і буде гарантована безпека.

Переговори між Ізраїлем і Палестиною, відновлені в 2007 р., були заморожені через військові дії в Секторі Газа. У червні 2009 р. пройшла інформація про те, що Ізраїль і Палестинська автономія за посередництва США мають намір досягти угоди про створення незалежної палестинської держави протягом найближчих двох років.

Зараз ви читаєте новину «Франція висловила готовність визнати незалежність Палестини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути