середа, 18 липня 2007 18:48

Фосфорна хмара нікуди не летить

На сьогодні фосфорної хмари, що утворилася внаслідок техногенної катастрофи на Львівщині, не існує.

Про це заявив начальник прес-центру Головного управління МНС України у Львівській області Павло Василенко, коментуючи слова представника Єврокомісії Барбари Хелфферіх стосовно того, що "головною проблемою на сьогодні є фосфорна хмара".

За словами Василенко, на сьогодні "фосфорної хмари не існує, і говорити про загрозу її потрапляння на територію інших областей України, Польщі – означає розповсюджувати домисли".

Василенко зауважив, що під час пожежі "була хмара з продуктів горіння, однак вона за кілька годин після локалізації пожежі розсіялася, і на даний час загрози життю і здоров"ю людей та довколишньому середовищу, в тому числі і в потерпілому районі, немає".

Сьогодні представник Єврокомісії Барбара Хелфферіх заявила, що Моніторинговий інформаційний центр Європейської комісії запропонував Україні допомогу у вигляді здійснення експертизи наслідків для навколишнього середовища аварії потяга з фосфором у Львівській області.

Вона також зауважила, що головною проблемою на сьогодні є фосфорна хмара. "Хмари не поважають кордонів. І вони можуть потрапити в Польщу чи Румунію, однак поки ми не маємо такої інформації", - сказала Хелфферіх, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Фосфорна хмара нікуди не летить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути