Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 10:24

Фірташ побудує офісний центр на території Київської фортеці

 Антимонопольний комітет видав підконтрольній Дмитру Фірташу Heritage Properties International, дозвіл на покупку Української торгової лінії, що володіє проектом будівництва готельно-офісного центру на території музею Київська фортеця, пише КоммерсантЪ-Україна.

Фірташ і раніше був співвласником проекту, а покупка проходить в рамках реструктуризації ним свого девелоперського бізнесу.

Антимонопольний комітет вчора повідомив про видачу дозволу шведській Heritage Properties International AB на покупку більше 50% частки Української торгової лінії (УТЛ).

Саме Heritage раніше придбала на користь Дмитра Фірташа більше 55% ЗАТ Мандарин Плаза, що володіє торговим центром Мандарин Плаза, бізнес-центром Парус і земельною ділянкою площею 1 га по вул. Грушевського, 30.

За словами члена наглядової ради  Мандарин Плаза Дмитра Ароцкера, покупка 100% УТЛ  у компанії ЛВ-Холдинг буде завершена до кінця тижня.

ТОВ Українська торгова лінія володіє земельною ділянкою площею 2,28 га по вул. Рибальській, 24/16 і проектом будівництва на ній готельно-офісного центру. Планується, що площа центру складе 325 тис. кв. м – на 52 поверхах буде розташовано 142 тис. кв. м офісів і 20 тис. кв. м торгових площ і готельних апартаментів. Вартість будівництва оцінюється в $350-400 млн.

Нагадаємо, що будівництво офісного центру по Рибальськоій, 24/16 пов"язане з гучним скандалом. На початку минулого року дирекція історико-архітектурного музею Київська фортеця, на території якого планується будівництво центру, заявила, що в новорічну ніч в Києві було зруйновано кілька історичних споруд. Пізніше Київміськдержадміністрація відмовилася визнати ці споруди пам"ятниками культурної спадщини.

Пізніше було відкрито кримінальну справу за фактом руйнування Мазепинського валу на території фортеці, а Віктор Ющенко дав доручення столичному мерові визначити статус Київської фортеці і убезпечити її від подібних інцидентів.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Украина, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ побудує офісний центр на території Київської фортеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути