Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:11

Фінський театр привіз до України оперу в жестовому виконанні

У Чернігові в рамках V Європейського фестивалю культури й мистецтва глухих "Сальвія" вперше пройшла опера у жестовому виконанні - "Полювання короля Чарльза". Про це повідомила голова Чернігівської обласної організації Українського товариства глухих Лариса Сивенко.

За її словами, оперу представив театр із Гельсінкі (Фінляндія) – "Театері Тотті". В обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм зібралися близько 500 глядачів. Сивенко пояснила, що в Україні й Чернігові є творчі колективи глухих, що співають, танцюють, демонструють номери клоунади, однак такі, що ставлять опери, поки що відсутні.

"Для нас це зовсім невідомий жанр, але глядачі залишилися задоволеними, бо за допомогою жестів мовний бар`єр між нечуючими і слабочуючими людьми не відчувався", - сказала Сивенко.

Європейський фестиваль культури і мистецтва глухих "Сальвія" раз на два роки проводиться з 1997 року з ініціативи бельгійця Сальвадора Фалетто. У 2006 році український колектив у Фінляндії отримав гран-прі фестивалю, тому саме в Україні проводиться наступний п`ятий фестиваль. Нашу країну на фестивалі представляють творчі колективи глухих з Києва, Одеси та Полтави, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Фінський театр привіз до України оперу в жестовому виконанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути