середа, 12 січня 2011 13:34

Фільм про карпатських пастухів потрапив у Голлівуд (ВІДЕО)

Фільм про карпатських пастухів потрапив у Голлівуд (ВІДЕО)

Українець Борис Гришкевич із Закарпатської області увійшов до списку лауреатів міжнародного конкурсу "Життя за один день", який організували всесвітньо відомі режисери Рідлі Скотт і Кевін МакДональд спільно з YouTube.

Борис Гришкевич представив на конкурс фільм "Іванки. Один день у Карпатах" - про життя пастухів, котрі живуть у горах.

Це відео увійшло до списку 26 найкращих фільмів, що розповідають про один день з життя їхніх авторів. Вони були відібрані з 80 тисяч відео з 192-х країн світу.

"Іванки" Бориса Гришкевича і відео інших лауреатів змонтують у повнометражний фільм, який буде презентований 27 січня 2011-го року на кінофестивалі Санденс у США. На прем'єру фільму в США запрошені всі лауреати проекту. 28 січня фільм буде викладено у вільному доступі на каналі youtube.com / lifeinaday.

Монтувати повнометражний фільм буде оскароносний режисер Кевін МакДональд, який зняв такі фільми, як "Останній король Шотландії", "Торкаючись порожнечі" і "Одного разу у вересні".

Продюсером кіно виступив режисер Рідлі Скотт, відомий за фільмами "Гладіатор", "Падіння Чорного яструба", "Тельма і Луїза", "Той, що біжить по лезу" і "Робін Гуд".

"Життя за один день" стане першим глобальним повнометражним документальним фільмом, знятим користувачами протягом одного дня - 24 липня 2010 року.

Зазначимо, що останнім часом українські режисери стали частими гостями на міжнародній кіноарені. Новий фільм Сергія Лозниці "Щастя моє" потрапив у конкурсні програми багатьох міжнародних фестивалів. Світова прем'єра стрічки відбулася в рамках основної програми 63-го Каннського кінофестивалю, що стало дебютом України в основному конкурсі цього престижного кінофестивалю.

Після цього стрічка відзначилася на інших оглядах - у Карлових Варах, Торонто, Нью-Йорку.

Фільму присуджений приз за кращу режисуру та приз Гільдії кінознавців і кінокритиків на відкритому російському фестивалі "Кінотавр", Гран-прі Міжнародного фестивалю молодого європейського кіно VOICES, приз "Срібний абрикос" МКФ в Єревані, приз за найкращий сценарій на фестивалі "Кіношок" в Анапі і гран-прі МКФ "Молодість".

Крім того, у вересні український фільм Мирослава Слабошпицького "Глухота" з циклу "Мудаки. Арабески" потрапив у список фіналістів на Массачусетському кінофестивалі.

NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Фільм про карпатських пастухів потрапив у Голлівуд (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути