середа, 22 серпня 2012 11:54

Фігурантів справи "ведмежого десанту" терміново звільнили з-під варти

Фігурантів справи "ведмежого десанту" терміново звільнили з-під варти
Суряпіна та Башарімова тихцем відпустили у п'ятницю ввечері. . Фото: gazetaby.com

Поки весь світ жахався вироком Pussy Riot, на сайті білоруського КДБ з'явилося повідомлення про звільнення під підписку про невиїзд студента журфаку Антона Суряпіна і ріелтора Сергія Башарімова, обвинувачених у пособництві незаконному перетину кордону Білорусі шведськими пілотами. Про це розповідає Новая газета.

Антона Суряпіна співробітники КДБ відвезли додому в Слуцьк - за умовами підписки про невиїзд, він не повинен залишати місто до закінчення слідства. Башарімова за місцем проживання залишили у Мінську. Обидва обвинувачених крім підписки про невиїзд давали ще і підписку про нерозголошення таємниці слідства. Суряпін встиг сказати журналістам, що про існування Башарімова дізнався з телевізійних новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінськ відкликав своє посольство зі Швеції та пропонує шведам зробити те саме

"В офіційному повідомленні, опублікованому на сайті КДБ, йдеться:"Сергій Башарімов та Антон Суряпін залишаються в статусі обвинувачуваних, оскільки необхідні слідчі дії, в тому числі проведення очної ставки, не проведені в зв'язку з відмовою підданих Швеції з'явитися в слідче управління". Тепер можна з майже стовідсотковою впевненістю стверджувати, що більше хлопці не сядуть у в'язницю ", - пише білоруська політична активістка Ірина Халіп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи скинули на Мінськ десант "опозиційно налаштованих" ведмедиків

"У такий спосіб Олександр Лукашенко підклав свиню Путіну. Адже раніше всі відзначали тенденцію наближення російського тоталітаризму до білоруської моделі та семимильні кроки, якими Путін наздоганяє Лукашенко. Західні чиновники робили заяви, в яких об'єднували справи Pussy Riot і плюшевих ведмедиків і називали обидві справи "небезпечним трендом". Тепер вони спокійно можуть заявляти, що Путін наздогнав і перегнав, а про Лукашенка заговорять як про людину, з якою усе-таки можна вести діалог", - говорить Халіп.

Зараз ви читаєте новину «Фігурантів справи "ведмежого десанту" терміново звільнили з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути