Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 07:00

У Мінську журналістів затримали за фотографування з плюшевими ведмедиками

У Мінську журналістів затримали за фотографування з плюшевими ведмедиками
Скинуті зі шведського літака ведмеді. Фото: Belarusian News Photos

Співробітники правоохоронних органів в Мінську затримали кореспондента відділу політики "Комсомольської правди" в Білорусії Ірину Козлик і фотокореспондента газети "Наша Нива" Юлію Дорошкевич, які брали участь у фотосесії з плюшевими ведмедиками. Про це повідомляє видання "Наша Нива". Як зазначає газета, журналістки були затримані в центрі Мінська навпроти Палацу мистецтв. Вони звинувачуються в незаконному проведенні пікету.

Як нагадує "Інтерфакс", протягом кількох останніх тижнів білоруські журналісти проводять акцію, в ході якої фотографуються з плюшевими ведмедиками. Таким чином працівники ЗМІ протестують проти затримання співробітниками КДБ фотографа Антона Суряпіна, що опублікував знімки ведмедиків, розкиданих в Білорусії в ході "плюшевого десанту".

Нагадаємо, несанкціонований політ над територією Білорусії з гаслами на підтримку свободи слова і викидання іграшок з літака, відбувся на початку липня. У літаку перебували двоє громадян Швеції, а відповідальність за акцію взяло на себе рекламне агентство Studio Total.

Білоруська влада офіційно визнала факт польоту лише в кінці липня. Після цього були звільнені начальник прикордонного комітету і командувач ППО. У зв'язку з "плюшевим десантом" було порушено кримінальну справу, в рамках якої за звинуваченням в "пособництві незаконному перетинанню кордону" були затримані Суряпін і і ріелтор Сергій Башарімов, здавали шведам житло в Мінську.

Через описані події розгорівся великий дипломатичний скандал між двома країнами. На початку серпня білоруська влада відмовилася продовжити акредитацію послу Швеції, у відповідь на що Стокгольм відмовився прийняти нового посла Білорусії і вислав двох старших дипломатів місії. Мінськ, у свою чергу, оголосив про те, що відкликає зі Швеції весь склад свого посольства.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську журналістів затримали за фотографування з плюшевими ведмедиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути