Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 16:57

Фідель Кастро одночасно засудив і похвалив Барака Обаму

Фідель Кастро одночасно засудив і похвалив Барака Обаму

Фідель Кастро засудив афганську політику Барака Обами, але похвалив американського президента за роботу на внутрішньополітичному фронті. Колишній лідер Куби у вівторок, 25 серпня, опублікував статтю з розбором політики Обами в урядовій газеті Granma. Кастро висловив здивування з приводу даних про падіння рейтингів Обами в США і пояснив невдачі господаря Білого дому расовими забобонами американців.

Саме "традиційний расизм" співгромадян, на думку Кастро, заважає успішному проведенню запланованих нововведень Обамою, зокрема реформі системи охорони здоров"я. Ініціатива щодо створення загальнонаціональної системи медичного страхування - один з аспектів політики президента США, що викликали схвалення Кастро. Помилкою Обами 83-річний екс-президент назвав перевід військ з Іраку до Афганістану: Кастро нагадав американському лідерові, що з рухом "Талібан" свого часу не вдалося упоратися Радянському Союзу. Публікація замітки Кастро співпала з візитом на Кубу колишнього кандидата в президенти США, губернатора штату Нью-Мексика Біла Річардсона, який обговорює з кубинцями торгові відносини.

Фідель Кастро, який в 2008 році поступився посадою глави держави своєму братові Раулю, нерідко публікує коментарі до поточних світових подій в кубинській пресі. Зокрема, уваги керівника кубинської революції неодноразово удостоювався Обама: Кастро покладав надії на прогресивний курс політика-демократа, але вимагав, щоб Вашингтон рішучіше підійшов до налагодження відносин з Гаваною. На початку серпня Рауль Кастро висловив готовність формувати нові двосторонні відносини, але підкреслив, що кубинський політичний режим при цьому змінений не буде, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро одночасно засудив і похвалив Барака Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути