пʼятниця, 23 січня 2009 09:03

Фідель Кастро побажав успіхів Бараку Обамі

Колишній президент Куби Фідель Кастро побажав Бараку Обамі успіхів на посту президента США, повідомляє AFP. В четвер пізно увечері вийшов черговий випуск авторської колонки Кастро "Роздуми товариша Фіделя", практично повністю присвячений Обамі.

Кастро, зокрема, назвав Обаму "хорошою людиною" і заявив, що "перший чорношкірий президент США, якого надихнули Аврам Лінкольн і Мартін Лютер Кінг, є живим втіленням американської мрії".

Він також високо оцінив вирішення Обами закрити в"язницю на військовій базі Гуантанамо, проте підкреслив, що США взагалі повинні закрити цю базу, а територію, на якій вона розміщується, "повернути законному власникові - кубинському народові".

Кастро в черговому випуску своєї авторської колонки також признався, що через чотири роки, коли закінчиться перший президентський термін Обами, може "втратити здатність стежити за подіями", повідомляє AssociatedPress. Агентство припускає, що колишній президент Куби в завуальованій формі хотів сказати про погіршення свого здоров"я.

Кастро також повідомив, що в 2009 році має намір рідше працювати над своєю авторською колонкою, щоб, за його словами, "не впливати на вирішення партії і уряду". При цьому Кастро підкреслив, що влада Куби ніяким чином не повинна відчувати себе залежною від його "рідкісних "Роздумів", стану здоров"я або смерті".

Попередній раз "Роздуми товариша Фіделя" були опубліковані в кінці 2008 року, що дало західним ЗМІ привід говорити про погіршення самопочуття Фіделя Кастро, зокрема, висувалися припущення, що він впав в кому. Проте Кастро спростував ці чутки не тільки публікацією нової статті, але і зустріччю з президентом Аргентини Крістіною Фернандес де Кіршнер, яка відвідала його 22 січня. Кіршнер стала першим лідером іноземної держави, що зустрівся з Фіделем з 28 листопада, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро побажав успіхів Бараку Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути