четвер, 13 серпня 2009 13:15

Кубинці йдуть дивитися на Фіделя Кастро в бейсболці та спортивному костюмі

Кубинці йдуть дивитися на Фіделя Кастро в бейсболці та спортивному костюмі

Лідерові кубинської революції Фіделю Кастро в четвер виповнюється 83 роки. Між тим жителі Куби не планують великих святкувань у зв"язку з днем народження Кастро. Частково це пов"язано з економічною кризою, що обрушилася на країну: на Кубі порожні багато магазинів і продуктові ринки.

Проте, Кастро вже отримав декілька подарунків від кубинців. Так, в суботу в Гавані відбулася презентація "Словника роздумів", в якому міститься майже 2 тисячі цитат з виступів і інтерв"ю Кастро.

Крім того, на честь дня народження кубинського лідера відкрилася фотовиставка, де центром уваги публіки став величезний фотопортрет Фіделя Кастро. У експозиції, представленій в столиці карибської країни, виставлені його фотографії, більшість з яких раніше не публікувалися.

На величезному фото, яке зробив син Фіделя - Алекс Кастро (по професії фотограф), колишній кубинський лідер знятий в блакитній бейсболці і в спортивному костюмі білого кольору, і виглядає помітно здоровішим в порівнянні з попередніми фотографіями. Всього ж на виставці представлено 83 фотографії та картин Фіделя - на знак його дня народження.

"Близько 70% представлених на виставці фото раніше не виставлялися на публіці", - відзначив Артуро Суарес, один з організаторів експозиції. За його словами, фотоматеріали підбиралися так, щоб представити "велику частину революційного життя" Кастро, який з 2006 року фактично передав кермо влади країною своєму братові Раулю через важку операцію на кишечнику.

Нагадаємо, Фідель відмовився від претензій на владу у зв"язку з незадовільним станом здоров"я в лютому минулого року. Він не з"являється на публіці, проте постійно виступає зі статтями в місцевій пресі, висловлюючи свою думку щодо найбільш важливих проблем зовнішньої та внутрішньої політики країни. Колишній кубинський лідер періодично проводить зустрічі з лідерами іноземних держав, які відвідують Кубу.

Кастро пробув при владі на Кубі 49 років і 55 днів після революції 1959 року. Проте більшість спостерігачів вважають, що і до цього дня він допомагає своєму братові Раулю в керівництві країни. Фідель ревно стежить за подіями в країні і на міжнародній арені, беручи участь у вирішенні найбільш важливих державних питань.

Фідель Кастро народився 13 серпня 1926 року в містечку Біран (східна провінція Ольгін), в сім"ї уродженця іспанської провінції Галісія Анхеля Кастро. Як і його брати Рамон і Рауль, він здобув освіту в єзуїтському коледжі.

У 1949 році Кастро з відмінністю закінчив факультет права Гаванського університету, а потім аспірантуру, отримавши ступінь бакалавра і магістра мистецтв. За фахом він не працював, оскільки зі студентських років включився в політичну боротьбу.

Після революції 1959 року Кастро беззмінно знаходився на посту глави держави і за цей час "пережив" десяток президентів США, практично кожен з яких прагнув покінчити з кубинським соціалізмом. За цей період часу ЦРУ і члени антикубинських угруповань в Маямі більше 600 разів намагалися "фізично усунути" Кастро, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Кубинці йдуть дивитися на Фіделя Кастро в бейсболці та спортивному костюмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути