Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 18:03

Фестивалю Борщу на Черкащині не знайшли місця через політичні розборки

Фестивалю Борщу на Черкащині не знайшли місця через політичні розборки
Фото: unij.com.ua

41-й Фестиваль Борщу, запланований на 1 вересня 2012 року у місті Кам'янка Черкаської області — під загрозою зриву. Про це повідомили його організатори. Фестиваль планують  провести у День міста.

"Ми хочемо організувати змагання між двома командами — з Кам'янки та Сміли. Я звернулася з офіційним листом у Кам'янську міськраду, щоб нам дозволили провести Фестиваль. Нам дозволили. Ми навіть запросили виконувачку обов'язків мера у журі. Вона погодилась. Ми позбирали усі дозволи від санстанції, пожежників. Але після того, як містом почав поширюватися анонс із зазначенням того, що Фестиваль підтримує єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції Сергій Рудик, нам відмовили у проведенні фестивалю. Ми вже привезли казани, дрова з Києва. Але нам не дають ні води, ні електрики, нічого. Зараз шукаємо генератор, придивляємось собі хоч якийсь майданчик," - зазначила  продюсер ТМ "Фестиваль Борщу" Марина Безсалова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатор Черкащини заплатив за борщ 400 гривень

Ведучий Фестивалю Юрась Красюк каже, що вже закупив усі продукти і їде з Києва до Кам'янки.

"Ми хочемо зварити Холодноярський борщ, так як Кам'янка розташована поблизу урочища Холодний Яр, який у різні роки був центром партизанського руху українських патріотів.  Вже закупили 8 кілограмів буряка, 22 кіла картоплі, 20 кілограм капусти, 8  — моркви, 6 — цибулі, 4 півлітрові банки томатної пасти, стільки ж олії та 2 кілограми солі. Плануємо зварити 200 літрів борщу і безкоштовно роздати його людям", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі два дні безкоштовно роздавали борщ

У міськраді пояснюють, що фестиваль не дозволили проводити через те, що на стадіоні "Авангард", де проходитиме свято, вже немає місця

"Цього року буде так багато заходів, що всі майданчики зайняті. Уже розписано, де стоятиме торгівля, де батути, де сцена. Ми можемо виділити під фестиваль майданчик на околиці міста. Але це ж треба забезпечити охорону громадського порядку, і пожежники щоб були, і швидка. А вони всі будуть біля стадіону. У інший день — будь ласка, хай звертаються," - розповіла виконувач обов'язків міського голови Кам'янки Надія Будянська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руді Бергер об'ївся борщем у Вінниці

Водночас на стенді біля стадіону "Авангард", де проходитимуть усі міські заходи, зазначено, що концерт до Дня міста буде проводитись за підтримки кандидата у народні депутати від Партії регіонів, мера Сміли Вадима Решетняка.

Зараз ви читаєте новину «Фестивалю Борщу на Черкащині не знайшли місця через політичні розборки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути