Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2021 11:44

Фейкові новини про Covid-19: Нацрада попередила ЗМІ

Фейкові новини про Covid-19: Нацрада попередила ЗМІ
Нацрада відстежуватиме фейки про Covid-19. Фото: pixabay.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запроваджує спеціальний моніторинг щодо дезінформації про Covid-19. Він відстежуватиме появу в ЗМІ небезпечних повідомлень.

Про це повідомив член Нацради Максим Онопрієнко на засіданні 28 жовтня.

В умовах пандемії Україна зіткнулося ще з однією епідемією - поширення фейків, дезінформації та відвертої брехні. Це впливає на здоров'я людей, безпеку й довіру до держави загалом, зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробника фейкової "Дії" запросили в Мінцифру на роботу

Тому Нацрада закликала мовників об'єктивно й неупереджено інформувати населення про пандемію коронавірусу й способи боротьби з нею.

"Звертаємося до ліцензіатів із наполегливим проханням ретельно перевіряти джерела інформації, дотримуватися законодавчих вимог щодо правдивості та об'єктивності висвітлення подій і не поширювати фейковий контент про коронавірус і вакцинацію", - наголосив Онопрієнко.

У разі поширення інформації, яка може погіршити епідеміологічну ситуацію, регулятор застосовуватиме санкції до ліцензіатів на підставі Закону України "Про телебачення та радіомовлення".

Російська Федерація розгорнула інформаційну кампанію, спрямовану на зменшення рівня вакцинації та збільшення смертності в Україні.

За допомогою мережі засобів масової комунікації, зокрема, у соціальних мережах і месенджерах, поширюють повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації. Популярні й нібито пов'язані з РФ українські політичні Telegram-канали просувають деструктивні наративи за допомогою публікацій і ботів у коментарях до них.

Зараз ви читаєте новину «Фейкові новини про Covid-19: Нацрада попередила ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути