вівторок, 06 грудня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Фейки РФ: ворог готує масштабну провокацію проти ЗСУ

Фейки РФ: ворог готує масштабну провокацію проти ЗСУ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 6 грудня.

Російські засоби масового інформування із посиланням на проросійське видання Niezależny Dziennik Polityczny поширюють фейк щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"На боці Збройних сил України дедалі частіше видно найманців. У польському Ольштині вирішили приготувати для таких цвинтар, і щоб усім вистачило місця, розкреслили його на квадрати на американський манір", – дезінформують пропагандисти, але така інформація не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" фейки про мобілізацію в Україні

ЗМІ РФ із посиланням на окупанта Олександра Малькевича повідомили, що українська влада нібито оголосила про зняття заборони на перетин Дніпра, щоб затримати лояльне Росії населення:

"Готується страшна провокація: окупаційна українська влада Херсона оголосила про зняття заборони на перетин Дніпра. Основне завдання – спроба затримати лояльних Росії херсонців", – брешуть росЗМІ.

Дезінформацію поширюють також пропагандисти з посиланням на окупантів у Запорізькій області. Вони заявили, що українські війська нібито обстріляли промислову зону Запорізької атомної електростанції. Ця інформація також не відповідає дійсності, попереджають у РНБО.

На півдні від обстрілів загарбників потерпає деокупована частина Херсонської області. Зокрема, росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів на правому березі Дніпра та продовжили завдавати ударів по Херсону.

Зараз ви читаєте новину «Фейки РФ: ворог готує масштабну провокацію проти ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути