вівторок, 06 грудня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

На Донбасі російські окупанти поступово просуваються в районі Бахмута, але досі не оточили місто.

Агресори ведуть наступальні операції в районі Авдіївки – Донецька, але обороняються на лінії Сватове – Кремінна на Луганщині, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

"Російська авіація продовжує тактику ракетного терору. Учора РФ здійснила нову хвилю ракетних ударів по об'єктах енергетичної іта критичної інфраструктури України. Водночас українські сили протиповітряної оборони за допомогою наданих Заходом систем мінімізували влучання високоточних боєприпасів Росії у цілі. Втім, невеликий відсоток російських ракет, які обходять українську ППО, має значний вплив на критичну інфраструктуру", – зауважують американські аналітики.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потрощили техніку і важливий об'єкт ворога: гарні новини від Генштабу

Ворожі війська продовжують обороняти свої позиції на лінії Сватове – Кремінна, де ЗСУ атакує. Тим часом у районі Бахмута на Донеччині загарбники мають поступове просування і ведуть наступ. Невеликі російські штурмові групи чисельністю 15–20 осіб намагаються прорватися вглиб українських позицій.

Окупанти продовжують примусово вивозити українських дітей із окупованих територій Донецької та Луганської областей до Росії під приводом лікування.

На півдні від обстрілів загарбників потерпає деокупована частина Херсонської області. Зокрема, росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів на правому березі Дніпра та продовжили завдавати ударів по Херсону.

4 грудня армія РФ продовжила наземні атаки навколо Бахмута. Українські та грузинські джерела підтвердили, що останніми днями російські війська оточили український загін із грузинськими добровольцями поблизу Бахмута, поранивши грузинського командира та вбивши шістьох грузинських добровольців. Кадри в соціальних мережах, опубліковані українськими військовими, показують важкі бої на південь від Бахмута в Опитному.

Так звані російські військові блогери стверджують, що захоплення Опитного має вирішальне значення для подальшого просування Росії до Бахмута. Крім того, російські джерела стверджували, що важкі бої в кількох населених пунктах на південь від Бахмута тривають.

Російські сили зазнають і продовжуватимуть зазнавати великих втрат під час операцій навколо Бахмута. Окупанти за добу в боях навколо Бахмута несуть втрати до 50 осіб пораненими і 50 убитими. Водночас російські війська отримали наказ не довозити артилерійські снаряди на 100 км до лінії фронту в районі Донецька через нещодавні успішні українські удари по російських складах боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути