пʼятниця, 28 серпня 2020 13:23

Федоров розповів про 10 нових послуг у "Дії"

Федоров розповів про 10 нових послуг у "Дії"
Ви зможете передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши "ОК" на пуш-повідомлення в "Дії". Фото: instagram.com/michael.fedorov

З жовтня 2020 року Міністерство цифрової трансформації планує запустити десяток нових послуг на порталі та в додатку "Дія". На українців чекає цифровий ІПН, шерінг документів та цифрове свідоцтво про народження.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Тепер цей папірець не буде потрібний. А за допомогою цифрового шерінгу документа його "копію" можна буде передавати державним органам чи бізнесу за секунду", - написав Федоров про цифровий ІПН.

Так на порталі "Дія" запрацюють три нові послуги, а саме: оновлена реєстрація ТОВ онлайн, можливість почати та завершити будівництво онлайн та "єМалятко" онлайн. У додатку "Дія" з'явиться цифровий шерінг документів, загалом 7 нововведень.

"Це цифрова революція для держави. Ви зможете передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши "ОК" на пуш-повідомлення в "Дії". Наприклад, коли банк вимагає паспорт для зняття копії відкриття рахунка онлайн, під час заселення в готель та в сотнях інших життєвих ситуацій", - повідомляє Федоров.

Також він анонсував послугу отримання та сплати штрафів у "Дії". З його слів, з'явиться можливість розшарити технічний паспорт на авто іншій людині, і він відобразиться в додатку. Введуть цифрове свідоцтво про народження - фактично паспорт для дитини до 14 років.

Віцепрем'єр-міністр додав, що цифровим зроблять і статус внутрішньо переміщеної особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче позбавити українців паперових паспортів

Уряд України пропонує переїзд та працевлаштування білоруським IT-фахівцям, які відчули проблеми в роботі через дії влади Білорусі під час масових протестів у цій країні. Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Федоров розповів про 10 нових послуг у "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути