пʼятниця, 23 квітня 2010 11:07

Європейці назвали Обаму і Путіна найвпливовішими політиками

Європейці назвали Обаму і Путіна найвпливовішими політиками
Президент США Барак Обама і прем"єр-міністр Росії Володимир Путін визнані найвпливовішими політиками світу. Такими є результати опитування у низціі західних країн, проведеного на замовлення французького телеканалу France-24 і службою Harris Interactive та державної радіостанції RFI.

Президента США вважають найвпливовішим політиком світу 82% опитаних. Високий показник Володимира Путіна, що зайняв другу позицію в списку із 62%. Російському президентові Дмитру Медведєву віддали свої голоси 42% опитаних.

Служба Harris Interactive звертає увагу на те, що британський прем"єр Гордон Браун значно відстає за даними опитування від інших лідерів. Зазвичай Велика Британія перебуває на провідних позиціях у подібних міжнародних опитуваннях. На цей раз Гордона Брауна обігнали як німецький лідер Ангела Меркель (близько 62%), так і президент Франції Ніколя Саркозі (57%).

"Такі показники вказують на провідні позиції франко-німецької осі на міжнародній арені", - відзначає Harris Interactive у своєму коментарі.

Опитування було проведено й на тему "популярність лідера". Даний список також очолив Барак Обама (77%). Друге місце зайняв далай-лама (75%). Третє - державний секретар США Хілларі Клінтон (62%). Опитування проведене в період з 31 березня по 12 квітня на основі репрезентативної вибірки понад 6 тисяч людей у п"яти провідних країнах Західної Європи.
Gazeta.ru
Зараз ви читаєте новину «Європейці назвали Обаму і Путіна найвпливовішими політиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути