понеділок, 03 серпня 2009 18:04

Путін багатший за Обаму, Меркель і Брауна разом узятих

 

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень 62-річний Михайло Погребинський вважає, що не можна порівнювати доходи керівників розвинених і пострадянських країн.

— Обама чи Браун живуть винятково на зарплату, — каже. — Вони не можуть за державні кошти придбати собі суперяхту, басейн чи фантастичну дачу, як наші "бідні" можновладці. Бо перебувають під постійним контролем суспільства. На Заході доходність посади президента чи прем"єра невелика. Він не в змозі скористатися своїм службовим становищем для збагачення. Заробити великі гроші йому вдасться тільки після відставки.

Колишньому британському прем"єру Тоні Блеру провідні видавництва країни обіцяють заплатити за мемуари від 10 млн фунтів. Екс-президент США Білл Клінтон заробляє понад $10 млн на рік лекціями та виступами на семінарах.

— Гадаю, що реально прем"єр Росії Володимир Путін значно багатший за Обаму, Меркель і Брауна разом узятих, — зауважує політолог. — Ющенко, враховуючи його дружбу з олігархами, теж має набагато вищі доходи від своєї посади. Бо в наших країнах можновладцям просто приносять гроші і просять, щоб вони їх взяли. Звичайно, в обмін на якісь бізнесові пільги чи переваги. А наші народні депутати-мільярдери ще мають совість отримувати кошти "на оздоровлення". Хоча на період кризи обіцяли урізати свою зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Путін багатший за Обаму, Меркель і Брауна разом узятих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути