середа, 20 листопада 2013 16:13

Спецтема: 81-і роковини Голодомору 1932-1933 років

"Це сталося не через епідемію чи неврожай, Голодомор - репресія" - митрополит УПЦ (МП)

"Це сталося не через епідемію чи неврожай, Голодомор - репресія" - митрополит УПЦ (МП)
Фото: pravoslavnews.com.ua

Предстоятель УПЦ МП Володимир заявив, що Голодомор був однією з ланок репресивного ланцюга більшовицької влади Голодомор 1932-1933 років став для України одним з найжахливіших трагічних подій. Про це йдеться у зверненні митрополита Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП ) Володимира (Сабодана) з нагоди 80- ї річниці Голодомору.

"Це сталося не через епідемію або неврожай. Голодомор був однією з ланок репресивного ланцюга більшовицької влади, яка взяла на озброєння ідеологію побудови світу на нових принципах - без Бога і його морального закону", - заявив митрополит. За словами предстоятеля УПЦ МП, цей суворий урок вітчизняної історії "свідчить про безплідність всіх спроб побудови державного, політичного і суспільного ладу без заповіданих Богом моральних засад".

"У 1930-ті роки фізичного знищення зазнало більшість єпископату і духовенства православної церкви в Україні і безліч мирян - кращих представників народу", - йдеться у зверненні.

Володимир закликав українців згадати "жертв Голодомору і політичних репресій того страшного часу" і взяти участь у місцевих та загальнонаціональних поминальних богослужіннях 23-24 листопада. Нагадаємо, більшість українців вважають, що Голодомор у 1932-33 рр.. був геноцидом українського народу.

Зараз ви читаєте новину «"Це сталося не через епідемію чи неврожай, Голодомор - репресія" - митрополит УПЦ (МП)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути