Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2013 15:41

Наміснику Лаври не сподобалась акція ВІЛ-позитивних пацієнтів

Наміснику Лаври не сподобалась акція ВІЛ-позитивних пацієнтів
Фото: newsru.ua

Намісник Києво-Печерської лаври владика УПЦ МП Павел (Лебідь) назвав ганебною ту ситуацію, яка склалась навколо клініки інфекційних хвороб Громашевського в Лаврі, яку хочуть перевезти в інше приміщення та закликав не робити цього.

"Шантаж хворими та лікарями потрібно закінчувати", – наголосив церковник.

ВІЛ–позитивні пацієнти клініки Лавра, які прикували себе наручниками до ліжок, тим часом, обіцяють залишатися в будівлі до тих пір, поки не буде здійснено переїзд клініки в обіцяне приміщення по вулиці Амосова. Про це заявили активісти під час прес-брифінгу в приміщенні клініки. Пацієнти представили присутнім копію доручення, в якому зазначено, що стаціонар клініки повинен переїхати в будівлю колишнього шкірвендиспансеру по вулиці Галицькій. Ця будівля, за висновками експертів, не може використовуватися як стаціонар для ВІЛ-позитивних хворих чи для хворих з діагнозом гепатит.

У клініці інфекційних хвороб Громашевського лікувалося більше 9000 пацієнтів. Саме для того, щоб зібрати гроші на обладнання цієї клініки, до Києва свого часу приїздив з концертами Елтон Джон та влаштовували концерти більшість українських зірок шоу-бізнесу. Конфлікт навколо клініки виник ще у 2011 році, коли Академія наук України прийняла постанову про розформування лікарні та переселення її окремих частин до різних закладів охорони здоров'я. З того часу клініка перебуває в епіцентрі постійних конфліктів.

Як повідомляла РІСУ, приміщення найсучаснішої в Україні інфекційної лікарні не знаходиться на території лаври, а межує з нею. Це приміщення початково будувалося як лікарня на кошти мешканців столиці.

Зараз ви читаєте новину «Наміснику Лаври не сподобалась акція ВІЛ-позитивних пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути