понеділок, 07 травня 2007 18:18

Естонія призупинила будівництво російсько-німецького газопроводу

Прем"єр-міністр Естонії Андрус Ансип відмовився прийняти голову ради директорів оператора Півніно-європейського газопроводу, компанії Nord Stream Герхарда Шредера, пише видання "Газета". Тим самим обговорення маршруту газопроводу, який повинен пройти по дну Балтійського моря, опинилося відкладено на невизначений термін.

Передбачалося, що колишній канцлер Німеччини приїде до Естонії 8 травня. На зустрічі з прем"єр-міністром республіки він мав намір обговорити перенесення маршруту газопроводу Nord Stream з фінських вод в естонські. Шредер також збирався прискорити оформлення документів на дослідження вод. Раніше естонська влада заявляла, що клопотання невірно оформлене і його повторний розгляд займе чотири місяці.

Як повідомив естонську газету "SL Ohtuleht" міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает, в республіці визнали необ"єктивним коментарі Шредера, що заявив, що перенесення пам"ятника Воїнові-визволителеві з центру Талліна може розцінюватися як образа російським бійцям з фашизмом.

Крім того, міністр економіки і комунікацій Естонії Юхан Партс підкреслив необхідність оцінки впливу газопроводу на навколишнє середовище і закликав оцінити всі варіанти проведення Nord Stream, у тому числі і наземний.

Магістральний газопровід Nord Stream повинен з"єднати Росію і Євросоюз, поставляючи європейцям до 55 мільярдів кубометрів газу в рік і забезпечуючи газом понад 20 мільйонів домашніх господарств. Газопровід, який спільно будують "Газпром", BASF і E.ON AG, планується ввести в лад в 2010 році.

Після перенесення пам"ятника російські супермаркети оголосили бойкот естонським товарам, "Російські залізниці" перестали оформляти перевезення нафтопродуктів в республіку, а декілька російських компаній оголосили про припинення фінансування своїх естонських проектів, пише Лента.
Зараз ви читаєте новину «Естонія призупинила будівництво російсько-німецького газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути