Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2008 17:33

ЄС в 2008 році не визнає незалежність Південної Осетії - експерт

Європейський Союз в 2008 році не визнає незалежність Республіки Південна Осетія, заявив в суботу директор Європейського інституту, екс-депутат сейму Польщі Матеуш Піскорськи.

"Як політолог, можу сказати, що, напевно, цього року Європейський Союз не визнає Південну Осетію, оскільки, з погляду Євросоюзу, ситуація дуже складна", - сказав Піскорськи.

Він уточнив, що у Польщі в даний час "зовсім немає власної зовнішньої політики, оскільки вона - в Євросоюзі. Все залежить від того, що буде в понеділок на саміті Євросоюзу".

За його словами, політичні еліти, європейське суспільство, рано чи пізно визнають Південну Осетію. "Я думаю, що це може відбутися в найближчій перспективі, приблизно через рік", - сказав польський експерт.

Європейський інститут геополітичного аналізу близько двох тижнів працює в Цхінвалі, збираючи свідчення свідків жителів міста і сіл республіки, постраждалих від геноциду. За наслідками роботи в Польщі, Німеччині та Франції будуть видано декілька книг, проілюстрованих фотографіями трагедії.

Перша книга вийде російською мовою приблизно через 1,5-2 місяці, уточнив він. Її тираж в Польщі буде близько 5 тисяч екземплярів. Планується, що в Німеччині та Франції загальний тираж буде більший.

У свою чергу, керівник регіональних програм Європейського центру геополітичного аналізу Олексій Кочетков уточнив, що центр вже зібрав близько 300 свідчень свідків, що увійдуть до цієї книги.

"Книга, яку ми видамо, буде перевірена і абсолютно об"єктивна", - сказав Кочетков.

Піскорськи, у свою чергу, додав, що в більшості європейських країн немає ніякої інформації про трагедію, що сталася в Південній Осетії. Мета роботи інституту - показати об"єктивну інформацію про трагедію.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «ЄС в 2008 році не визнає незалежність Південної Осетії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути