Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 17:18

Єлизавета ІІ у день свого народження роздала милостиню
5

Фото: Фото: Reuters

День народження королеви Великої Британії Єлизавети II, яка відзначає 21 квітня 1985-річчя, в цьому році вперше випав на Великий четвер, однак глава Об'єднаного Королівства не зрадила багатовіковій традиції і в цей день, як і завжди, взяла участь в роздачі королівської милостині у Вестмінстерському абатстві .

Традиція, коли монарх роздає гроші бідним у Великий четвер на Страсному тижні перед Великоднем, сягає 13-го століття як символ пам'яті про останні дні земного життя Христа.

Раніше служба проходила тільки у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, однак з початком правління Єлизавети II вона кожен рік стала проводитися в новому абатстві або соборі по всій країні. Останній раз у Вестмінстерському абатстві служба відбулася в 2001 році.

У цей день монарх роздала символічну милостиню пенсіонерам з числа пастви собору, але цього разу коло було розширене і на службу запрошені пенсіонери з парафій Європи і острова Мен - всього 85 чоловіків і 85 жінок, і всім їм приблизно стільки ж років, скільки й королеві.

Кожен з них отримав з рук монарха два мішечки - червоний і білий. У червоному лежить монета номіналом 5 фунтів стерлінгів, випущена до 90-річного ювілею чоловіка королеви герцога Единбурзького (його він відзначить у червні цього року), а також "олімпійська" монета в 50 пенсів на честь Ігор 2012 року в Лондоні. У білому лежить сама милостиня з свіжовідчеканених монет номіналом в один, два, три і чотири пенси - на загальну суму, рівну віку монарха.

Календарний день народження королеви і офіційні святкування традиційно розбиті за часом, національні урочистості проходять на початку літа. У цьому році урочистий парад "Церемонія виносу прапора" (Trooping the Colour), який у Великій Британії є головним державним святом, пройде 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ у день свого народження роздала милостиню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути