Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2015 14:09

Експерт спрогнозував, яким буде далі протистояння Росії й Туреччини

Експерт спрогнозував, яким буде далі протистояння Росії й Туреччини
Фото: ua.korrespondent.net

Ескалація російсько-турецьких стосунків посилюватиметься. Так вважає політолог Сергій Толстов.

"Низка заборон і обмежень, впроваджених Росією, набудуть чинності з 1 січня. Хоча Росія не скасувала проекти з Туреччиною щодо атомної електростанції, так само як із приводу Південного потоку. Зі свого боку Туреччина не закриє Босфор для російських кораблів. Це вже підтверджено на рівні представника сил НАТО. У військовому плані також не робитиме різких кроків, які могли би призвести до військової відповіді Росії.

У відповідь на санкції від Росії президент Туреччини Ердоган може також відповісти економічними обмеженням. Наприклад, відмовиться від закупівлі деяких її товарів", - прогнозує експерт.

Він вважає, що пом'якшення російсько-турецьких стосунків до Нового року не відбудеться.

"Тим більше, що США тиснутимуть на Туреччину, щоб вона приєдналася до західних санкцій. Вирівняти ситуацію може вивід російських військ із Сирії або вибачення зі сторони Туреччини. Але там чітко заявили, що не робитимуть цього", - зауважив Толстов.

Нагадаємо, що охолодження російсько-турецьких відносин відбулося після того, як турецький винищувач збив російський Су-24 за порушення повітряного простору країни.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що знищення російського літака сталося над територією Сирії і назвав це "ударом у спину" від країни, яку росіяни вважали союзником.

Він відмовився від контактів з Анкарою до того моменту, як турки вибачаться за Су-24. Також підписав указ про введення санкцій проти Туреччини і доручив призупинити безвізовий режим з 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, яким буде далі протистояння Росії й Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути