Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 02:21

Екс-депутат Держдуми спрогнозував дії Путіна на виборах в Україні

Екс-депутат Держдуми спрогнозував дії Путіна на виборах в Україні
Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов: "Путін втручатиметься у виборчий процес в Україні". Фото: Громадське

Кремль не буде грати роль пасивного спостерігача на парламентських і президентських виборах в Україні.

По-перше, Росія буде активно лякати українців, що їм треба зробити "правильний" вибір, тому що "неправильний вибір" нібито буде означати військову ескалацію. Таку думку висловив відомий російський опозиційний політик і екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, повідомляє "Главред".

"Відразу обмовлюся, я не вірю, що Путін на неї реально піде. З технічної точки зору така можливість є, але з політичної - малоймовірно. У Кремлі розуміють, що це призведе до колосальних політичних витрат, людських втрат, а головне абсолютно нічого не може йому дати з точки зору фінального результату. Так що при технічній можливості я в сценарій широкомасштабної війни, принаймні, до кінця наступного року, поки не пройдуть всі вибори, не вірю абсолютно", - вважає політик.

По-друге, через свою агентуру впливу Росія, звичайно, докладе всі зусилля для того, щоб на перших ролях в Україні не було людей, які здатні провести ефективні і позитивні для українців економічні і соціальні реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, хто буде головним проросійським кандидатом на виборах

Кремль не розраховує, що можна обрати проросійського президента або створити проросійську більшість у Верховній Раді. Демонстративна підтримка людей типу Медведчука є банальним відволікаючим маневром. Основний інтерес Росії - щоб Україну очолювали корумповані та недієздатні люди, які б боролися один з одним і які б не змогли привести Україну до процвітання.

"Головне завдання Кремля - в короткостроковому режимі показувати росіянам, що революція не може призвести до позитивних змін, а в довгостроковій перспективі - щоб українці самі втомилися від того, що відбувається і попросилися під крило Кремля. А для цього потрібно чим гірше, тим краще", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Екс-депутат Держдуми спрогнозував дії Путіна на виборах в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути