вівторок, 14 січня 2014 06:55

"Економіка - ахіллесова п'ята Путіна" - західний експерт

"Економіка - ахіллесова п'ята Путіна" - західний експерт
Фото: telegrafist.org
Експерт по російській економіці Кріс Уїфер сказав в інтерв'ю Der Spiegel, що 2014 рік стане "вирішальним" для Росії: країна "стоїть на роздоріжжі" і "зміни повинні статися зараз, або вони не відбудуться ніколи".

"Часу мало. Реформи в короткостроковій перспективі болючі, плоди вони принесуть лише через два-три роки. У 2016 році чекають нові вибори в парламент, в 2018 році - президентські вибори", - пояснив Уїфер необхідність поспіху.

"Економіка - це ахіллесова п'ята Кремля. Пару років тому її зростання ще був задовільним у порівнянні з іншим світом. Для уряду це була відмовка, що дозволяє нічого не робити. Але настають нові часи... Фаза швидкого зростання за рахунок збільшення доходів від сировинних ресурсів і зростаючих споживчих витрат позаду. Країні потрібен новий двигун зростання", - пояснив співрозмовник Der Spiegel.

На думку Уїфера, в Кремлі є два угруповання, які борються за прихильність "арбітра" (Путіна). Це, з одного боку, прихильники лібералізму в економіці (нинішні керівники міністерств фінансів та економіки, Центробанк, оточення прем'єра Дмитра Медведєва і олігархи), а з іншого - консервативний табір (великі державні концерни, бюрократія і силовики). Перші виступають за довгострокові реформи, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату та приборкання корупції, другі ж "не зацікавлені у змінах".

Відповідаючи на питання, чи є у лібералів від економіки шанс достукатися до Путіна, Уїфер сказав: "Треба брати до уваги характер Путіна. Він дуже не любить ризикувати... [Прихильники реформ] намагаються змусити Путіна діяти. Їх посил такий: далі сидіти склавши руки небезпечніше, ніж зараз приступити до реформ".
Зараз ви читаєте новину «"Економіка - ахіллесова п'ята Путіна" - західний експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути