понеділок, 15 листопада 2021 17:33

Дві області можуть послабити карантин

Дві області можуть послабити карантин
Covid-захворюваність в Україні почала йти на спад. Фото: pixabay.com

В Україні другий тиждень поспіль є стабільною ситуація із захворюваністю на Covid-19 і знижуються основні негативні показники.

Про це повідомила пресслужба президента України 15 листопада.

"За минулий тиждень виявили 139,9 тис. нових випадків, а тижнем раніше - 152 тис. Зараз зайняті 50 962 ліжко-місця, а минулого тижня цей показник становив 51 700. За минулий тиждень госпіталізували 30 тис. осіб у порівнянні із 34 тис. позаминулого тижня. В Україні досягнули плато захворюваності й розпочався рух до стабілізації ситуації", - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус за добу вбив 442 людини

Якщо позитивна динаміка збережеться, Луганська й Херсонська області можуть перейти в жовту зону. Водночас Вінницька область може почервоніти.

Також в Україні зберігаються високі темпи вакцинації. За минулий тиждень зробили понад 1,6 млн щеплень. У регіонах покращується ситуація з постачанням кисню до лікарень, зазначили в ОП

"Зараз опрацьовуємо питання постачання рідкого кисню із Запорізької та Львівської областей до лікувальних закладів Хмельницької області", - повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко.

В Україні 15 листопада скоротили жовту зону карантинних обмежень. У ній знову дві області - Кіровоградська й Тернопільська. Закарпатська область набула ознак помаранчевого рівня, туди також входять Вінницька, Полтавська, Харківська й Чернівецька області. Червоними залишаються Київ і ще 17 регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Дві області можуть послабити карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути