середа, 02 червня 2010 10:25

Дружина бютівського депутата з "тушок" виганяє "Гогольfест"

Дружина бютівського депутата з "тушок" виганяє "Гогольfест"

Керівництво музейного комплексу "Мистецький арсенал", який приймав три попередні фестивалі "Гогольfest", анулювало попередні домовленості про надання майданчика через проведення там будівельних робіт. Про це заявляють організатори фестивалю "Гогольfest".

За інформацією газети "Комерсант-Україна", президент "Гогольfest" Владислав Троїцький заявив: "Якби про це нас попередили хоча б у лютому-березні, проблем би не виникло. Тепер же, коли проведена титанічна організаційна робота, щоб звести в одному місці в один час величезну кількість людей, нас позбавляють майданчика, під який давно готуються багато міжнародних проектів ".

За його словами, знайти рівноцінну заміну "Мистецькому арсеналу" в настільки короткий термін практично неможливо.

"Потрібен дуже великий майданчик в місці з налагодженою транспортною інфраструктурою. І він повинен бути безкоштовним, тому що "Гогольfest" як некомерційний захід не має бюджету на оплату оренди".

У свою чергу генеральний директор "Мистецького арсеналу" Наталія Заболотна, призначена на цю посаду минулого тижня, відзначає, що ніяких документів з приводу надання майданчика під "Гогольfest" підписано не було.

"У теперішньому стані будівля не перезимує. У неї пошкоджено дах і немає гідроізоляції, а яма у внутрішньому дворі провокує рухливість грунту, що становить загрозу для несучих стін і всього, що знаходяться в приміщенні", - сказала Заболотна.

За її словами, екстрені роботи з ремонту будівлі почнуться в кінці червня і триватимуть до листопада.

Вчора ж оргкомітет фестивалю оприлюднив відкритий лист до Президента Віктора Януковича з проханням дати доручення щодо відстрочення проведення будівельних робіт і надати приміщення "Мистецького арсеналу" для підготовки і проведення фестивалю в період з 1 серпня по 25 вересня.

У цьому році фестиваль повинен був проходити одночасно в шести містах - Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську, Севастополі та Одесі. Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 4 вересня на майдані Незалежності - масштабний спільний перформанс представлять іспанська театр La Fura dels Baus (їх шоу відкривало Олімпійські ігри в Барселоні в 1992 році) і київський "Дах".

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що Заболотна є дружиною депутата-перебіжчика з фракції БЮТ Ігоря Савченка, який увійшов до складу коаліції "Стабільність і реформи".

Зараз ви читаєте новину «Дружина бютівського депутата з "тушок" виганяє "Гогольfест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути