пʼятниця, 28 травня 2010 15:37

Реставрацію Батуринського палацу визнали подією року

Реставрацію Батуринського палацу визнали подією року

27 травня в київському Музеї сучасного образотворчого мистецтва нагородили переможців акції "Музейна подія року". 105 експертів з усіх регіонів України (серед них і представники "Газети по-українськи") обирали найважливіші з-поміж 52 подій із музейного життя у 2009. Серед них — реставрації шедеврів, відкриття нових музейних комплексів, видавництво книжок та мистецькі акції до ювілеїв.

"Музейною подією року" визнали відкриття після реставрації палацу Кирила Розумовського в Батурині 22 серпня 2009. Друге місце зайняв мистецький проект "Марія Примаченко -100", проведений Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва. Третім став проект Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові "Іван Руткович. Жовківський іконостас (1697–1699). До 310-ї річниці від часу створення". Переможці отримали 15 тис. грн за перше і по 10 тисяч грн за друге і третє місця від фонду "Україна 3000" та ГО "Український центр розвитку музейної справи".

"2009 рік подарував кілька важливих подій у музейному житті — сказала на церемонії нагородження голова наглядової ради "України 3000" Катерина Ющенко. - Це відзначення ювілеїв заповідника "Софія Київська", Волинського краєзнавчого музею та музею в селі Колодязне, відкриття після реставрації палацу Кирила Розумовського в Батурині, відкриття першої черги комплексів "Резиденція Богдана Хмельницького" у Чигирині та "Мистецького Арсеналу", меморіалу "Тюрма на Лонцького". На жаль, музеї зараз не можуть чекати державні кошти і змушені шукати спонсорів серед людей, які люблять мистецтво. Це має бути інтерактивний процес".

Найбільш негативними подіями визнали спробу київської влади виселити музей Павла Тичини, загрозу опинитися на вулиці Національному реставраційному центру України, забудову історичних центрів міст, знищення пам'ятників та катастрофічне недофінансування музеїв.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Реставрацію Батуринського палацу визнали подією року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути