Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2007 16:46

Допит Березовського у зв"язку зі справою Литвиненка відбудеться завтра

Допит Бориса Березовського слідчими Генпрокуратури Росії в Лондоні відбудеться, радше за все, в цю п"ятницю, повідомив сам бізнесмен. Представники Генпрокуратури домовилися з британською владою про допит Березовського, а також Ахмеда Закаєва, в рамках розслідування загибелі колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

За словами Березовського, допит відбудеться, тому що він і Закаєв погодилися співпрацювати з Генпрокуратурою, а Скотленд-ярд обіцяв забезпечити їхню безпеку. Опальний бізнесмен підкреслив, що рішення суто добровільне і що, наскільки йому відомо, багато хто відмовився зустрічатися з представниками прокуратури.

При цьому Березовській висунув три умови, за яких допит може відбутися. По-перше, британська влада має забезпечити його безпеку: перевірити співробітників прокуратури на наявність зброї і отрут. По-друге, зустріч повинна проходити не на території посольства. Нарешті, бізнесмен також зажадав абсолютної публічності: розмова записуватиметься на аудіо- і відеоапаратурі. Копії цих записів будуть передані Березовському і Закаєву, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Допит Березовського у зв"язку зі справою Литвиненка відбудеться завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути