понеділок, 20 вересня 2010 18:22

Донецькі міліціонери побили 4 безпорадних людей ногами і кийками (ФОТО)

У ніч з 17 на 18 вересня співробітниками Калінінського райвідділу міліції Донецька було побито 4 мешканця міста. Одним із постраждалих від дій співробітників правоохоронних органів був незалежний донецький журналіст Артем Фурманюк.

За визнанням потерпілого, кілька співробітників міліції поклали його обличчям на землю, одягнули на руки за спиною наручники і почали бити ногами і гумовими кийками.

Так само міліціонери вчинили і з його братом Антоном Фурманюком. Ще один з потерпілих Роман Самойлов постраждав від дії газового балончика, який "правоохоронці" щедро розприскували йому в очі. Осліпнувши від дії сльозогінного газу він позбувся золотого ланцюжка, зірваного міліціонерами з його шиї, а також вмісту свого портмоне. Порожній гаманець йому повернули вже вранці, в будівлі райвідділу.

Четвертий потерпілий - Євген Демченко - відбувся кількома сильними ударами з боку співробітників Калінінського РВ. Зауважимо, що всі четверо на момент побиття були закуті в наручники і не мали можливості навіть закриватися від ударів.

"Наряд міліції прибув за викликом одного з 7 невідомих, з якими за півгодини до приїзду правоохоронців у мене і моїх друзів стався конфлікт. Невідомі вели себе дуже нахабно, а один з них періодично згадував про свої зв"язки в міліції і обіцяв влаштувати нам веселе життя у вигляді спілкування з його знайомими "у погонах". Як виявилося, його слова не були порожнім звуком ", - розповів Артем Фурманюк.

Прибулі співробітники міліції, не представившись, стали одягати наручники.

"Я почав заперечувати і, представившись журналістом, пообіцяв співробітникам міліції, що "свавілля не зійде їм з рук". У відповідь щодо нас були застосовані спецзасоби: газовий балончик і палиці. Нас били закутими, просто на місці події. А, після того, як нас всіх доставили в будівлю Калініского райвідділу, мене повторно побили просто у вестибюлі, біля віконця чергового, який спостерігав за процесом з погано прихованим задоволенням", - продовжив журналіст.

На наступний день медики з щелепно-лицевого відділення лікарні ім. Вишневського та обласної травматології зафіксували у постраждалих множинні травми: "удари, гематоми, садна м"яких тканин обличчя, голови, тупа травма лівого ока ... ерозія рогівки ока, садна повік лівого ока, підвивих кришталика (під питанням), закритий перелом 11, 12 ребер праворуч без зсуву, підозра на струс головного мозку".

Pro-test.org.ua

Зараз ви читаєте новину «Донецькі міліціонери побили 4 безпорадних людей ногами і кийками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути