Ексклюзиви
середа, 25 серпня 2010 18:46

Могильов: харківського журналіста могли вбити важливі люди

Могильов: харківського журналіста могли вбити важливі люди

Глава Міністерства внутрішніх справ Анатолій Могильов допускає, що засновник і головний редактор харківської газети "Новий стиль" Василь Климентьєв міг стати жертвою людей, яких він критикував в своїх публікаціях.

Про це Міністр внутрішніх справ розповів в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Сьогодні з ранку Зима (заступник глави МВС, начальник кримінальної міліції, - ред.) повернувся з Харкова - привіз матеріали. Чесно кажучи, ця справа викликає у мене особливе занепокоєння. Ми вивчили публікації зниклого журналіста, з яких виходить, що він досить гостро критикував, скажімо так, важливих людей в цьому регіоні. Можна з великою часткою ймовірності допустити, що він став жертвою протиправних дій. Він міг стати жертвою через свою професійну діяльність", - заявив глава МВС.

При цьому Міністр зазначив, що були знайдені особисті речі журналіста - його ключі від квартири і мобільний телефон.

"Їх знайшли в човні на озері. Але, чесно кажучи, я не можу сказати, як вони туди потрапили - версій багато. Але, враховуючи те, що такі предмети люди постійно носять при собі, то виявлення цих речей на озері викликає тривогу", - сказав Могильов.

"Справа на моєму особистому контролі. Про нього я докладаю Президентові України. Створена спеціальна оперативна група, яка займається цим питанням. Тому робота йде в повному об'ємі. Вже напрацьовано декілька томів матеріалів у цій справі. Опитані люди, які могли бути причетні", - відзначив глава МВС.

Разом з тим, Міністр додав, що говорити про остаточну причину зникнення журналіста передчасно.

"Відпрацьовується дуже багато версій. Але говорити конкретно, яка версія буде підсумковою, поки рано", - сказав Могильов, додавши, що справа викликала у нього особливу тривогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові пропав безвісти засновник і головний редактор інформаційної газети "Новий стиль" Василь Климентьєв. 11 серпня він виїхав з будинку з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору в невідомому напрямку і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "навмисне вбивство".

За версією народного депутата Геннадія Москаля, журналіст став жертвою "перевертнів в погонах".

"Цей злочин був здійснений в міліційному середовищі, і здійснений в боротьбі за владу, а саме - за посаду керівника Харківського обласного управлінні внутрішніх справ", - заявив нардеп.

"Шукають компромат на претендента, і використовують ЗМІ. І група співробітників міліції, і колишніх, і діючих, які повинні бути відомі всій харківській міліції, попросили Климентьєва, щоб він зробив фото дачі Денисюка і почав серію публікацій негативного характеру про нього... Вони показали журналістові, де знаходиться ця дача, але перед нею озеро, і здалеку сфотографувати її складно. Журналіст сказав, що увечері візьме човен і сфотографує його зблизька. Після того знайшли порожній човен, в човні - його мобільний, а сам журналіст не знайдений до сьогоднішнього дня", - розповів Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Могильов: харківського журналіста могли вбити важливі люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути