середа, 07 жовтня 2020 19:45

Посадовців оборонного заводу викрили на оборудці із держкоштами

Посадовців оборонного заводу викрили на оборудці із держкоштами
Придбана продукція не відповідала вимогам передбаченим Державним стандартом. Фото: СБУ

На Житомирщині посадовців оборонного заводу викрили на зловживаннях із держкоштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для українських Збройних Сил.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

"За даними досудового слідства, матеріали для ремонту бойових машин у межах виконання Державного оборонного замовлення МО України були закуплені у приватного підприємства з Києва. При цьому, всупереч чинному законодавству, належного державного сертифіката якості товару не було надано", - сказано в повідомлені.

Як зазначається, придбана продукція не відповідає передбаченим Державним стандартом вимогам, що напряму впливає на якість зварювання броньованих частин корпусу техніки. Водночас, це становить загрозу життю і здоров'ю екіпажу бойової машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ терміново хоче відновити податкові перевірки підприємств

"Під час слідчих дій на держпідприємстві та за місцем реєстрації фірми-постачальника у Києві правоохоронці вилучили неякісний продукт для зварювання, відповідну технічну документацію, результати хімічних аналізів та інші матеріали, які можуть бути доказами протиправної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Триває досудове розслідування.

Державна фіскальна служба викрила масштабну схему ухилення від сплати податків. Ряд підприємств, які належать одному власнику, протягом 2018-2019 років сформували фіктивний податковий кредит з ПДВ на суму 260 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Посадовців оборонного заводу викрили на оборудці із держкоштами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути