середа, 07 жовтня 2020 15:07

СБУ терміново хоче відновити податкові перевірки підприємств

СБУ терміново хоче відновити податкові перевірки підприємств
У зв'язку з карантином перевірки були припинені. Фото: unsplash

Служба безпеки пропонує відновити перевірки через масові ухилення підприємствами від сплати податків. З відповідним листом СБУ планує звернутись до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це сказав начальник управління Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Ілля Вітюк, повідомляє "Укрінформ".

Він зауважив, що у зв'язку з карантином такі перевірки були припинені. Терміновість обумовлена тим, що Служба безпеки припинила роботу масштабного конвертаційного центру, який організував обіг коштів на понад 15 млрд грн. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних та комунальних, ухилялися від сплати податків у особливо великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили схему на 260 млн грн: шахраї ухилялись від сплати податків

"Для того, щоб довести до логічного завершення та повернути кошти до бюджету, необхідно проводити податкові перевірки, які наразі заборонені", - пояснив він.

Вітюк зауважив, що завдяки взаємодії з Державною податковою службою значна частина цих підприємств вже припинила свою діяльність. А відносно тих, які ще функціонують, податкова терміново вживає заходи задля припинення їх діяльності, додав чиновник.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, що передбачає введення заборони на виїзд за кордон через несплату податків і зборів. У документі пропонують тимчасово обмежувати право на виїзд у разі ухилення від сплати аліментів, податків, зборів, єдиного соціального внеску.

Зараз ви читаєте новину «СБУ терміново хоче відновити податкові перевірки підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути