середа, 03 грудня 2008 10:57

Долару пророкують чорні часи

Долару пророкують чорні часи
Обмінний курс долара значно знизиться в 2009 році, прогнозують провідні економісти організації "Конференція ООН з торгівлі і розвитку" (UNCTAD). Така тенденція чекає американську валюту, після того, як восени цього року вона різко почала рости в ціні. Тоді бізнес почав переводити свій капітал в долари, щоб уберегти його від знецінення.

За прогнозом UNCTAD, до падіння американської валюти приведе насамперед стрімке збільшення зовнішньої і внутрішньої державної заборгованості США. На даний момент вона складає 2,7 трильйона доларів, хоча ще в кінці 2007 року не перевищувала 2,5 трильйона. Крім того, економісти чекають, що інвестори почнуть відмовлятися від "доларових" капіталовкладень, пише "Дело".

"Те, що долар впаде, - це 100%, тому що зростання курсу повинне бути не технічним, пов"язаним не з панікою банків або ринків, а з економічними показниками. Тільки якщо ВВП бурхливо росте, тоді можна говорити про зростання валюти", - пояснює національний секретар Українського товариства фінансових аналітиків Віктор Тиркало.

Перш за все, за прогнозом UNCTAD, здешевлення американської валюти нанесе удар по країнах, що розвиваються, в яких левову частку золотовалютного резерву складає долар.

Зараз ви читаєте новину «Долару пророкують чорні часи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути