Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 13:51

Документ з грифом "Таємно": з'явились деталі затримання журналіста у Білорусі
9

Затриманому у Білорусі українському журналісту Павлу Шаройку намагалися передати підроблений документ з грифом "Таємно".

Такі операції – традиційний метод роботи російських спецслужб, повідомляє керівник нардеп Дмитро Тимчук у себе на Facebook.

За даними "Інформаційного спротиву", журналісту намагалися передати документ з грифом "Таємно", який виявився підробкою. Вона імітує не фінальний документ з підписами, виконавцями, вихідним номером, печаткою установи, а чорновий варіант, на якому відсутні вказані обов'язкові елементи для документу з грифом таємності.

"Відтак, такий "документ" могли створити особи, які не мають доступу до таємних військових документів, однак обізнані з документообігом білоруського Міноборони. Це можуть бути як агенти ФСБ Росії, так і їх поплічники в КДБ Білорусі. Зроблено це з метою організації операції для арешту українського журналіста зі звинуваченнями у шпигунстві, а в подальшому – дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС та Україною і розкручуванні конфлікту між Білоруссю та Україною. В результаті, Росія досягне своєї головної мети – утримання Білорусі в зоні свого впливу", – зазначив Дмитро Тимчук.

"Секретні" документи Міноборони Білорусі, за які нібито затримали Шаройка
Фото: Д. Тимчук
"Секретні" документи Міноборони Білорусі, за які нібито затримали Шаройка
"Секретні" документи Міноборони Білорусі, за які нібито затримали Шаройка
"Секретні" документи Міноборони Білорусі, за які нібито затримали Шаройка
"Секретні" документи Міноборони Білорусі, за які нібито затримали Шаройка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі затримали ще одного українця: подробиці

При цьому сам "документ" не містить жодної інформації, яка мала б статус таємної.

"В цілому, документ начебто складений за підсумками навчань "Захід-2017", однак, жодним чином не містить посилань на результати навчань. В документі вказується на необхідність "вивчити результати та зробити висновки". Насправді, в будь-якій аналітичній статті, яких десятки і сотні було опубліковано в російській, білоруській, українській та світовій пресі за підсумками навчань "Захід-2017" містилося більше "таємниць", ніж у цій підробці", - наголосив Дмитро Тимчук.

Автор: glavcom.ua
  Журналіст Павло Шаройко зліва
Журналіст Павло Шаройко зліва

Кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка затримали 17 листопада за підозрою у шпигунстві. Перед цим близько 2 тижнів Шаройко не виходив на зв'язок. Усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату. Без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

Зараз ви читаєте новину «Документ з грифом "Таємно": з'явились деталі затримання журналіста у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути