пʼятниця, 17 листопада 2017 12:51

У Білорусі арештували українського журналіста: що відомо

У Білорусі арештували українського журналіста: що відомо
Українського журналіста Павла Шаройка звинувачують у "шпіонажі". Фото: http://stv.detector.media

У Білорусі правоохоронці затримали кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка за підозрою у шпигунстві.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія.

За словами генпродюсера "Українського радіо" Дмитра Хоркіна, перед цим близько 2 тижнів Шаройко не виходив на зв'язок. Усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату. Без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

"У мене немає ніякої інформації. Мені нічого не говорять. Тільки про підозру у "шпіонажі", незрозумілому мені. Адвокат каже, що дала підписку про нерозголошення інформації. Мені нічого не відомо", - розповідає дружина Павла Шеройка Олена. Зараз перебуває у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США затримали українку

У орендованій квартирі Павла Шаройка у Мінську провели обшук. Квартиру відкрила власниця. Вдома нікого не було, повідомили в ефірі "Українського радіо".

"Насамперед треба встановити зв'язок із затриманим Павлом Шаройком. Це можна зробити за допомогою адвоката або через консульства чи посольства", – порадив Андрій Сабінін. Він адвокат громадянина України Павла Гриба, якого затримали в Білорусі і тримають у краснодарському СІЗО.

Від офіційних відповідей Посольство Білорусі ухиляється.

"З нашої власної неофіційної інформації в Білорусі, йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в "шпіонажі"", - написав Аласанія.

Речник білоруського МЗС Дмитро Мірончік і представник КДБ країни Дмитро Побяржин заявили виданню "Інтерфакс-Захід", що поки коментувати цю інформацію не будуть.

Павло Шаройко народився 5 січня 1971 року у Києві. Навчався у Львівському вищому військово-політичному училищі. Працював кореспондентом, зокрема військових видань, і прес-секретарем військових структур.

З БІлорусі передавав новини про військові навчання, які відбувалися на полігонах. Останній матеріал Павла Шаройка вийшов в ефірі УР 18 жовтня 2017 року про засідання трьохсторонньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі арештували українського журналіста: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути