Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2021 19:06

Дочка вбитої активістки Ноздровської заявила про погрози

Дочка вбитої активістки Ноздровської заявила про погрози
1 січня 2018 року тіло Ноздровської знайшли у річці. Фото: 24tv.ua

Дочка вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської - Анастасія заявила про погрози.

За її словами, погрози почалося після анонсу допиту начальника поліції Київщини. Про це повідомляє Українська Гельсинська спілка з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю сестри Ноздровської таємно амністували

"8 червня Анастасія Ноздровська анонсувала суд щодо справи про вбивство її матері, під час якого як свідка планують допитати голову Нацполіції Київській області Андрія Нєбитова.

Сам Нєбитов спілкувався з Юрієм Россошанським, який у 2020 році зізнався, що вбив Ірину Ноздровську, але згодом відмовився від показів, мовляв, зробив їх під тиском поліції в обмін на звільнення сина. Тоді Россошанський-молодший відбував покарання – він на смерть збив сестру Ірини Ноздровської - Світлану Сапатинську", - сказано в повідомленні.

Засідання, на якому допитають Нєбитова, відбудеться 14 липня о 13:00 у Шевченківському суді Києва.

Россошанського обвинувачують у скоєнні умисного вбивства з метою помсти своєї односельчанки Ірини Ноздровської, яка вела справу своєї сестри Світлани Сапатинської, котру збив автомобілем син Россошанського.

1 січня 2018 року тіло 38-річної Ірини Ноздровської, жительки селища Демидів Вишгородського району Київської області, яка зникла 29 грудня 2017 року, виявили у місцевій річці.

Ноздровська вела справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку у вересні 2015 року збив автомобілем племінник екс-голови Вишгородської райсуду Дмитро Россошанський.

8 січня 2018 року за підозрою у вбивстві Ноздровської затримали батька Дмитра Россошанського - Юрія Россошанського. У серпні справу проти Юрія Россошанського направили до суду. Справу розглядає суд присяжних.

1 вересня 2020 року Шевченківський райсуд Києва досліджував матеріали негласних слідчих (розшукових) дій (НСРД) у справі про вбивство Ноздровської. Зокрема, в суді заслухали записи розмови Россошанського з Андрій Нєбитовим, який на той час очолював відділ кримінальної поліції Київщини. Згідно з записами, Россошанський домовився з поліцією про те, що його дії будуть кваліфікуватися як вбивство у стані афекту. Россошанський особисто подякував Нєбитову за цю домовленість.

В ході судового засідання адвокат Россошанського Олексій Цибенко заявив, що ці матеріали НСРД є недопустимими, оскільки нібито немає судового дозволу на проведення Нєбитовим НСРД з Россошанським у СІЗО.

Були досліджені також результати експертизи, яка не підтвердила, що в момент вбивства Ноздровської Россошанський перебував у стані афекту.

Зараз ви читаєте новину «Дочка вбитої активістки Ноздровської заявила про погрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути