неділя, 03 червня 2012 22:18

До відкриття Андріївського узвозу аварійні будинки затягнули сіткою
15

Незважаючи на погану погоду, людей було багато
Фото: Фото: Андрей Жигайло
Оркестр зустрічає офіційних осіб
Актори в ході постановки
Грали за мотивами Старицького та Булгакова
Снайпер на даху

Сьогодні для киян та гостей міста відкрили Андріївський узвіз. Його реконструювали з вересня минулого року. Відкриття кілька разів переносили через те що будівельники не встигали з термінами здачі.

Просто на вулиці для натовпу показали костюмовані імпровізації акторів за романом Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита", музично-літературну композицію "Біла гвардія" та Михайла Старицького "За двома зайцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей Однієї вулиці на Андріївському під загрозою закриття

"Непогано получилось. Вулиця яскраво виглядає, краще ніж трущоби що були до цього часу. Але чомусь забагато жовтого кольору є. Наскільки я знаю, будинки тут завжди були різнокольорові, а тепер тільки жовті", - каже киянка Віра Мазур.

У мерії кажуть що, від сьогодні люди зможуть вільно прогулюватися вулицею, а художники, майстри, творчі об'єднання, інші суб'єкти господарювання зможуть, як і раніше, реалізовувати свої товари образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, авторську художню, культурно-мистецьку та сувенірну продукцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов зі Скрипкою відкрили Андріївський узвіз

"Зараз ми можемо точно стверджувати, що немає загрози для вулиці, немає загрози для церкви, тому що негативний вплив ґрунтових вод і навіть каналізаційних стоків, які скидалися прямо в пісок, - зараз це вже в минулому", - запевнив голова КМДА Олександр Попов.

На реконструкцію узвозу витратили 45 мільйонів гривень. Змінили інженерні комунікації, привели до ладу фасади будівель. Аварійні будинки затягнули сіткою, встановили нові ліхтарі то урни для сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розібрали бруківку, яку колишній головний архітектор Києва вважає ціннішою за більшість споруд на Андріївському узвозі

"Нам дозволили повернутись, але конкретно ніхто нічого не хоче пояснювати. Коли закрили узвіз ми роз'їхались по всьому центру. Тепер повернулись, але кажуть що всю торгівлю віддали салонам", - розповів торговець трубками Юрій.

Зараз ви читаєте новину «До відкриття Андріївського узвозу аварійні будинки затягнули сіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути