вівторок, 01 червня 2010 14:33

До узбережжя Газа відправилось іще одне судно правозахисників

До узбережжя Газа відправилось іще одне судно правозахисників

До берегів сектора Газа відправилось судно MV Rachel Corrie з вантажем гуманітарної допомоги, зафрахтоване пропалестінской правозахисною організацією.

Як очікується, судно має прибути до Гази в середу, 2 червня. Однак ВМС Ізраїлю заявило, що корабель буде перехоплений, як тільки увійде в територіальні води сектору Газа.

"Ми готові зустріти Rachel Corrie у всеозброєнні, як професіонали, ми готові до прийняття необхідного рішення", - цитує ИТАР-ТАСС представника військово-морських сил Ізраїлю, ім'я якого не назвали.

Нагадаємо, в ніч на 31 травня ізраїльські військові перехопили споряджений правозахисниками караван Флотилія свободи, що складався з шести судів на чолі з турецьким поромом Маві Мармара. Кораблі прямували до сектора Газа, який перебуває в міжнародній ізоляції, з кількома тисячами тонн вантажу для палестинців. На борту суден перебували близько 740 людей.

В результаті проведеної операції з перехоплення флотилії, за даними ізраїльських військових, загинули 9 осіб. ЗМІ раніше повідомляли, що кількість жертв ізраїльської спецоперації досягла 19 осіб.

У ніч на 1 червня Рада Безпеки ООН прийняла заяву, в якій засудила дії Ізраїлю, а також закликала розслідувати всі обставини інциденту.

Вести

Зараз ви читаєте новину «До узбережжя Газа відправилось іще одне судно правозахисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути