Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 12:35

До Туркменістану вперше за 40 років прийшов арктичний холод

Вперше за майже 40 років арктичний холод прийшов до Туркменії, де в ці дні була зафіксована температура повітря мінус 31 градус, повідомляє Національний комітет з гідрометеорології при кабінеті міністрів Туркменії. Рекордне з 1969 року похолодання туркменські метеорологи пояснюють вторгненням холодного сухого повітря з Арктики.

Вперше за останні десятиліття люті морози прийшли до Ашхабада, де зазвичай зима досить м"яка. Вночі 6 і 7 січня температура в столиці опускалася до мінус 16 градусів, а вдень до мінус дев"яти – мінус десяти градусів. Такий холод у ці дні фіксувався тільки в метеозведеннях 1951 і 1969 року.

Зима 2008 року запам"ятається не тільки своїм холодом, а й снігом. У деяких районах за одну добу випало більше половини місячної норми опадів. Дітвора пригадала про такі зимові розваги, як катання на санчатах і гра в сніжки. У Туркменістані сніжний покрив піднявся від двох до 19 сантиметрів, а в деяких районах до 29 сантиметрів.

Синоптики вважають, що така складна і незвична для Туркменії погода збережеться ще протягом кількох днів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «До Туркменістану вперше за 40 років прийшов арктичний холод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути