понеділок, 06 вересня 2010 09:56

До кінця року з центра Києва приберуть маршрутки

До кінця року з центра Києва приберуть маршрутки

Вже до кінця цього року з центру Києва зникнуть усі маршрутні таксі. Про це газеті "Сегодня" заявив начальник главку транспорту Олексій Бархатов.

Приватних перевізників замінять новими автобусами "Київпастрансу", в яких проїзд перший рік коштуватиме 1,50 грн, а потім, за словами начальника, 2,5 грн. Крім того, в мерії обіцяють, що через два роки, до Євро-2012, у столиці не залишиться жодного приватного перевізника.

Такі радикальні заходи, як говорить влада, - через затори, які виникають часто через молодецтво водіїв маршруток, заявив перший заступник мера Олександр Попов. Друга причина, за словами Бархатова, - Євро-2012.

У першу чергу маршрутки приберуть з території, обмеженої стадіоном "Олімпійський", Контрактовою площею, площею Перемоги і метро "Арсенальна", враховуючи Хрещатик і Європейську площу.

"У планах - закупити сто нових автобусів. Кожен з них здатний замінити по місткості 2-3 маршрутки. Це будуть сучасні автобуси з низькою підлогою, які зараз вже їздять. Крім того, ми відкриватимемо нові автобусні маршрути. Адже приватники створили багато нових популярних напрямів", - обіцяє Бархатов.

Один з водіїв маршрутного автобуса вважає, що влада заговорила про вигнання маршруток, оскільки ті заїкнулися про підвищення тарифів до 4 гривень.

Екс-начальник транспортного главку Петро Костенко вважає, що мерія не має права визначати, хто їздитиме в місті: "Згоден, що кількість маршруток у центрі завелика. Але згідно із законом про транспорт, мерія може визначити тільки умови конкурсу. І будь-яка компанія, приватна або комунальна, може виграти конкурс на перевезення".

Як повідомлялося, сьогодні, 6 вересня, проїзд в Київському метрополітені подорожчав з 1,7 грн до 2 грн за одну поїздку.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року з центра Києва приберуть маршрутки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути