четвер, 02 вересня 2010 08:34

Вартість київських маршруток пропонують збільшити в 3-4 рази

Вартість київських маршруток пропонують збільшити в 3-4 рази

Приватні перевізники вважають за необхідне підвищити тарифи на проїзд у столичних маршрутках.

Про це повідомив голова Київської міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

Разом з тим, він не назвав цифру, до якого рівня необхідно підвищити тарифи, зазначивши, що це залежить від кожного конкретного перевізника і маршруту. За його словами, рентабельність маршрутних таксі має бути на рівні 10-15%, тоді як нині більшість їх працює на рівні нульової рентабельності, 5-7% - працюють зі збитком, на окремих маршрутах рентабельність становить 3-5%.

Як відзначив Липецький, для того, щоб пасажири одержали якісну і комфортабельну послугу з проїзду в маршрутному таксі, ціну необхідно збільшити в 3-4 рази. Водночас, він відзначив, що це не означає, що тарифи зростуть і на стільки. За його словами, за останні 2 роки жодного нового маршруту перевізниками Києва не було куплено.

Він нагадав, що в лютому-березні цього року 5 найбільших столичних перевізників (близько 50% ринку) звернулися до КМДА за узгодженням підвищення тарифів, яке у кожного було різним, проте досі відповіді від влади не одержали.

Липецький висловив сподівання, що зі зміною київської влади перевізникам вдасться довести необхідність підвищення тарифів, не виключивши можливості поетапного підвищення. Разом з тим, він зазначив, що як правило зростанню тарифів заважає політика, зокрема, вибори.

Липецький також додав, що транспортною проблемою Києва є не маршрутки, як додатковий вид транспорту, а недостатня кількість автобусів, тролейбусів, трамваїв.

Як нагадав Липецький, тарифи на маршрутки залишаються незмінними з квітня 2008 р. Відтоді ціна бензину зросла з 5 до 7 грн/літр, вартість запчастин в 1,5-2 рази.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Вартість київських маршруток пропонують збільшити в 3-4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути