пʼятниця, 03 вересня 2010 12:39

Столичне таксі подорожчає на 20%

Столичне таксі подорожчає на 20%

Ринок таксі буде врегульовано. Вже з наступного року в столиці не буде нелегалів, заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. За оцінками самих таксистів, нововведення призведуть до подорожчання їхніх послуг.

"Зараз 60-70% таксі - це нелегали. Люди сідають у машину і не знають, тверезий водій, чи здоровий, чи не злодій він. Вони не захищені від обману під час оплати, адже в таксі немає таксометрів. Ми будемо домагатися, щоб всі таксі мали єдиний вигляд і були безпечними. Щоб в кожному таксі були таксометри", - заявив Бродський.

За його словами, зміни до закону можуть набути чинності вже з 1 січня.

"Ми не проти таксометрів і того, щоб ринок вивели з тіні. Але ціна поїздки явно зросте", - стверджує голова всеукраїнської профспілки таксистів Василь Попик. Щоправда, наскільки зросте ціна, він не сказав.

Директор "Еліт-таксі" Олександр Круліковський підозрює, що приблизно вартість проїзду подорожчає на 20%. Тобто якщо зараз поїздка, наприклад, з Оболоні до Борщагівки коштує приблизно 40 гривень, то буде 48.

"Ми - одні з небагатьох, хто працює легально, за ліцензією. Щоб обладнати машину за всіма правилами, таксометром і т.д - необхідно близько 3 тисяч гривень. Тому ціни у нас на 15-20% вищі, ніж у інших", - сказав він.

З іншого боку, якщо всі таксі будуть обладнані таксометрами, конкуренція між ними не дозволить різко підвищити ціни.

Існує також ймовірність, що всіх нелегалів контролювати навряд чи вийде. До того ж в їх розряд можуть перейти нині легальні таксисти, яким буде не по кишені переобладнати своє авто за новими вимогами.

Як повідомлялося, підвищення цін у 3-4 рази на пасажирські перевезення у маршрутних транспортних засобах є економічно необґрунтованим і призведе до зникнення трамваїв і тролейбусів.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Столичне таксі подорожчає на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути