понеділок, 03 листопада 2008 12:31

До кінця року півмільйона українців позбудуться роботи

До кінця року півмільйона українців позбудуться роботи
Член правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття Петро Петриченко прогнозує, що до кінця цього року роботу можуть втратити ще півмільйона українців.

За словами Петриченко, ті, хто не зможе швидко знайти нове місце роботи, звернуться за допомогою до Фонду соціального страхування, що істотно збільшить навантаження на нього.

Тим часом урядовці заявляють, що готові до цього. Зокрема, за словами першого заступника міністра з питань праці і соціальної політики Павла Розенка, сьогодні бюджет Фонду на випадок безробіття профіцитний, що дозволяє йому забезпечити виплату числа допомоги, що збільшується.

Крім того, Центр зайнятості може забезпечити швидке працевлаштування громадян, що втратили роботу, оскільки до останнього часу кількість вакансій перевищувала кількість працівників, що перебувають на обліку, сказав Розенко, повідомляє "УНІАН".

Крім того, Центр зайнятості готовий перенавчати людей або дати їм стартовий капітал на початок приватного бізнесу. Якщо ж у Фонду виникнуть фінансові проблеми, Мінсоцпраці ініціюватиме виділення йому додаткових засобів.

Заступник міністра фінансів, що курирує у відомстві соціальні питання, Володимир Матвійчук, припускає, що об"єм цих витрат зросте мінімум на 30%, на що щомісячно Кабміну доведеться виділяти по 100 млн. грн, які можуть бути узяті із засобів уряду, що знаходяться на єдиному казначейському рахунку.

Знайти додаткові засоби для виплати допомоги у Фонді обіцяють і за рахунок скорочення власних витрат.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року півмільйона українців позбудуться роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути