субота, 13 березня 2010 10:30

До Черновецького прийдуть кияни у протигазах

До Черновецького прийдуть кияни у протигазах

Кияни сьогодні проведуть марш на захист природи. Протестуючі в респіраторах прийдуть до будівлі столичної мерії за повітрям.

Як повідомили учасники акції, на такі кроки вони вимушені піти у зв"язку з тим, що за останній рік в столиці було знищено декілька парків і скверів - парк Стуса біля станції метро "Житомирська", парк біля станції метро "Дарниця", сквер біля станції метро "Либідська", на вул. Ревуцького, урочище Покал, Солом"янський лісопарк, зелена зона на схилах Дніпра біля Поштової площі, ліс з боку Троєщини на Трухановому острові та низку прибудинкових зелених зон.

Також, за їхніми словами, заявлена вирубка парку Хрещатий під культурний центр, який збирався будувати Віктор Пінчук, подальше знищення парку на "Либідській" під "собор з готелем і паркінгом", знищення зелених насаджень під житловий масив на Лисій горі та інші.

"Ці події свідчать про повну відчуженість чиновників в розумінні нормального розвитку міста. За 20 років в столиці не з"явилося жодного нового парку, неушляхетнені сотні існуючих та вистачає напівпокинутих індустріальних зон. Але політика чиновників зрозуміла - вирубувати під забудову парки, зносити дитячі майданчики, стадіони і велотреки значно легше, ніж планувати і здійснювати продуманий розвиток міста", - відзначили активісти.

Учасники акції також підкреслили, що подібна політика в Японії вже призвела до того, що в містах продається кисень в балонах.

"Київська влада ударними темпами хоче досягти такої ж критичної екологічної ситуації. У Києві вже збанкротили і купили підприємство, яке займалося бюветами, щоб зробити воду платною, а зараз хочуть вирубити парки, щоб продавати повітря?", - припустили вони.

Активісти просять всіх охочих взяти участь в марші узяти з собою протигази, респіратори або марлеві пов"язки.

Вони також підкреслили, що до акції не причетні які-небудь політичні партії.

ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «До Черновецького прийдуть кияни у протигазах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути