Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 16:15

До 2050 року Росія втратить 32 млн жителів

У найближчі 43 роки населення Росії скоротиться з 140 до 108 мільйонів осіб, про це сказала голова Відділу народонаселення Організації Об"єднаних Націй Ханія Злотнік (Hania Zlotnik).

Демографічні перспективи Російської федерації залежать від трьох провідних чинників: міграції, розповсюдження ВІЛ і рівня народжуваності. Ті ж проблеми на першому плані і в Україні.

На відміну від багатьох інших країн регіону, в Росії рівень смертності не зменшується. У наступні десятиліття наслідки епідемії ВІЛ зменшать тривалість життя росіян.

Успіху у боротьбі з ВІЛ, наголосила Злотнік, можна досягти у разі максимального забезпечення людей, які живуть з цією інфекцією, спеціальними лікарськими засобами, а також за умови широкого доступу до методів планування сім"ї.

Крім низки країн колишнього Радянського союзу, кількість населення зменшуватиметься також у Німеччині, Італії, Японії, Республіці Корея. Всього депопуляцію очікують в 46 державах.

У країнах Східної Європи збережеться найнижчий рівень тривалості життя серед промислово розвинених держав. У період з 2005 по 2010 роки середня тривалість життя в регіоні буде 68,6 років.

У промислово розвинених країнах кількість осіб старших 60 років за півстоліття більш ніж подвоїться і зросте з 245 мільйонів осіб у 2005 році до майже 406 мільйонів у 2050 році. Середній вік населення залишиться найбільшим у країнах Європи, а наймолодшим, йдеться в доповіді, буде населення Афганістану, Конго, Анголи, Бурунді, Ліберії, Нігеру і Уганди.

Всього до 2050 року на Землі житимуть 9,2 мільярда осіб, що на 2,5 мільярда більше, ніж зараз. Частка людей, які перейшли 60-річний рубіж, потроїться і досягне 22 відсотків. Половина населення планети проживатиме у восьми країнах світу — Індії, Нігерії, Пакистані, Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, США, Бангладеш і Китаї, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «До 2050 року Росія втратить 32 млн жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути