четвер, 07 травня 2009 12:06

Дніпропетровську пожежу спричинила вибухівка?

Автор: Прес-служба МНС
  Глава МНС Володимир Шандра прибув на місце пожежі
Глава МНС Володимир Шандра прибув на місце пожежі
Жовтневий райвідділ міліції Дніпропетровська порушив кримінальну справу за фактом недотримання вимог пожежної безпеки в залі ігрових автоматів у Дніпропетровську.

Про це повідомили у Департаменті зв"язків з громадськістю МВС України

Наразі попередня версія пожежі - несправність одного з гральних автоматів, однак розглядаються й інші версії, зазначили в ДЗГ.

Натомість за інформацією джерела в прокуратурі, однією з найбільш ймовірних причин пожежі є спрацювання вибухового пристрою. Вибух міг стати причиною кримінальних розбірок.

Раніше представник ГУ МВС у Дніпропетровській області повідомляв, що перед пожежею на місці трагедії почувся "хлопок".

В Службі безпеки України версію теракту, який міг би призвести до пожежі, виключають.

Разом з тим в СБУ зауважили, що на невеличкій площі було розташовано 60 ігрових автоматів і не дотримувалися правила пожежної безпеки.

За словами глави МНС Володимира Шандри, у залі на час вибуху знаходилися 60 людей, які дивилися футбол по телевізору, хоча, як відомо, матч Челсі - Барселона закінчився близько півночі, а вибух стався о 00:45.

Крім того, під час виникнення вогню, за попередніми даними, через несправність одного з ігрових автоматів, його почали гасити водою. У той же час, люди, які на той момент перебували в залі, не мали змоги врятуватися.

Наразі пожежа ліквідована підрозділами МНС. В результаті інциденту пошкоджені 60 гральних автоматів та внутрішнє оздоблення приміщення.

Подробиці інциденту з"ясовуватимуть правоохоронні органи. Слідчо-оперативну групу з розслідування причин трагедії очолить заступник міністра МВС Олександр Савченко.

На місці трагедії перебуває прокурор Дніпропетровської області Михайло Косюта.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко скасувала запланований на сьогодні візит до Праги на саміт "Східного партнерства" і терміново вилетіла на місце трагедії.

Після повернення в Київ, прем"єр збере екстрене засідання Кабміну. Сім"ям загиблих буде виділена допомога. Форма і розмір допомоги не уточнюється. Очевидно, це буде грошова та медична допомога.

Нагадаємо, 6 травня о 00.45 в залі ігрових автоматів "Метро-Джекпот" у Дніпропетровську сталася пожежа. МНС повідомляв про 9 загиблих та 11 постраждалих, яких було госпіталізовано з опіками та отруєнням чадним газом.

Також повідомляється, що одна людина, яка постраждала в результаті інциденту, загинула у лікарні.

Співчуття сім"ям загиблих і постраждалим внаслідок трагедії висловив президент Віктор Ющенко.

Президент дав доручення генпрокурору щодо проведення ретельного розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Президент зобов"язав голову Дніпропетровської облдержадміністрації надати всю необхідну допомогу родинам загиблих та постраждалим, пише TCH.ua.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровську пожежу спричинила вибухівка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути