вівторок, 01 лютого 2011 19:35

Для техогляду меддовідка непотрібна

Для техогляду меддовідка непотрібна

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення керівництву Міністерства внутрішніх справ і Міністерства охорони здоров'я виключити меддовідку зі списку необхідних документів під час проходження техогляду транспортних засобів.

Голова прес-служби МОЗ Людмила Гордон повідомила, що нововведення почне діяти через 7-10 днів.

"Ми за скасування довідки, тому що це формальність. Часто за документами володіє машиною одна людина, а їздить інша, за дорученням. Проте меддовідки залишаться обов'язковими при отриманні водійських посвідчень".

Зараз вартість меддовідки для водіїв — 160 грн. Щоб її отримати потрібно пройти огляд нарколога, психіатра, окуліста, лора, терапевта. Із собою необхідно мати військовий квиток, довідку проходження флюрографії.

"Проблема у тому, що всі проходили техогляд навіть не пред'являючи цю довідку, або купували її, або талон, - каже кореспонденту Gazeta.ua президент асоціації експертів у автомобільному бізнесі Андрій Петренко. - Меддовідка до техогляду та технічного стану автомобіля взагалі не має стосунку".

"Однак сам техогляд має бути. Його потрібно реформувати, але не скасовувати, - вважає Петренко. - Адже автомобіль має відповідати певним параметрам: по вихлопах, по безпеці тощо".

Як повідомлялося, в серпні минулого року міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що проведення техоглядів не входить до компетенції міліції, і запропонував передати ці функції страховим компаніям.

А 15 січня Президент Віктор Янукович зажадав від Могильова вирішити проблему техоглядів "у найкоротші терміни": "Я показую вам жовту картку. Якщо ДАІ буде саботувати це питання, побачите червону".

Зараз ви читаєте новину «Для техогляду меддовідка непотрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути